Folyo Baskı

Folyo Baskı

Folyo Baskı çalışmaları geçmişten günümüze kadar geçen süre içerisinde ciddi anlamda değişim göstermeye başladı. Var olan bu değişimler ile beraber de artık baskı yöntemleri konusunda farklı çalışmaların yapılması sayesinde alınan geri dönüşler son derece olumlu oluyor. Firmalar, istedikleri tarzdaki baskı tekniklerini kolaylıkla bulmalarından sonra bunları diledikleri gibi kullanabilmek adına alanında tecrübeli isimler ile iletişime geçiyorlar. Folyo baskı tekniği de son dönemlerin gözde baskı tekniklerinden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Şimdilerde baskı teknikleri arasından folyo baskının kendini diğerlerinden ayırmasındaki en önemli etkenlerin başında ise oldukça kolay bir şekilde uygulanmasına rağmen etkileyici sonuçları beraberinde getirmesidir.

Folyo Baskıcı Ankara

Yapılmakta olan işlemlerde folyo baskıda tercih edilen alanlar ise ağırlıklı olarak dijital baskı işlemleri oluyor. Folyo, herhangi bir başka malzemeye gereksinim duymadan istenilen pek çok farklı yüzeye yapıştırılabilmektedir. Şimdilerde iç ve dış mekanlarda görülen folyo baskılar, kullanım alanlarının genişliğini de ortaya koymaktadır.

Laminasyonlu Folyo Baskı

Bu tarz baskılar için kullanılan folyoların çeşitleri ve özellikleri de kullanım alanlarına bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. Böyle olunca da baskılar ile şekillendirilmiş ve hazırlanmış olan folyolar, düşünülenden çok daha uzun süreler boyunca belirtilen yerlerde kullanılmaya devam edecektir. Folyo baskıcılar söz konusu olduğu zaman insanların genel olarak ilk akıllarına gelen folyolar normal folyo oluyor. Normal folyo türü cam vitrinler başta olmak üzere tabelalarda, yönlendirmelerde ve cephelerde kullanılıyor.

Şeffaf Folyo Baskıcı Firma

Cast folyo olarak adlandırılan folyo türü ise girinti ve çıkıntısı çok fazla olan yerlere sıcak hava aracılığı ile uygulanmaktadır. Bu tarz bir folyo baskılar ağırlıklı olarak araçların yüzeylerinde tercih edilmektedir. Araç kaplaması gibi kaplamalar için sıcak bir şekilde uygulanmakta olan bu folyonun üst kısmında özel laminasyon atıldığı takdirde ise folyo çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Yapışkanlı Folyo Baskı

Şeffaf folyo çeşidi, dijital baskı kullanılarak ters baskı şeklinde hazırlanır ve daha sonrasında ise istenilen yere içeriden yapıştırılır. İç mekanda kullanılacak olan folyo baskı konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri, sağlığa zarar vermeyecek ürünlerin seçilmesidir. Bunun için de su bazlı kullanılması gerekir.

Folyo Baskıcı Ankara

Gerek dekoratif amaçlı gerekse tanıtım amacı ile iç mekanda kullanılan folyo baskılar, direkt olarak hedef kitleye yönelik reklamların yapılmasına imkan sağlar. İç mekanda kullanılacak olan folyolarda dikkat edilecek olan konu ise su ile baskının temas etmemesi olur. Dış mekanlarda kullanılabilecek folyo baskılara istenilecek olan en önemli özellik ise dayanıklılık olacaktır. Dış etkenler ile karşı karşıya kalacak olan folyo dayanıklı olmadığı takdirde kısa bir süre içinde yıpranma, yırtılma ya da solma görülebilir. Solvent bazlı boyaların kullanılması ile beraber ise folyonun dayanıklılık oranı artar. Aynı zamanda istenildiği gibi büyük ya da küçük ebatlarda rahatlıkla kullanılarak istenilen reklam ve tanıtım çalışmalarının yapılması sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital Baskı Ankara

Dijital Baskı Duvar Kağıdı

Duvar Kağıdı Dijital Baskı