Ankara Cam Giydirme

Ticaret ve iş merkezlerine bakıldığı zaman görüldüğü üzere büyük alanlarda yer almakta olan mekanların gerek iç gerekse dış cephelerinde firmaların ve markaların tanıtımı ile alakalı çalışmalar yapıldığını görmek mümkündür. Özellikle de büyük firmalar bu konuya çok fazla dikkat ediyorlar. Çünkü aksi durumda ne kadar başarılı bir şekilde çalışmalar yapılmış olursa olsun fark etmez, istenilen kurumsal kimlik çalışmalarının tam anlamıyla yapılması tam anlamıyla mümkün olmuyor. Bunu bilen firmalar da artık hangi sektör içinde olursa olsunlar fark etmeden kendilerinin içerisinde yer aldıkları yapıların dış kısımlarına cam giydirme yaptırarak var olan kurumsal kimliklerini her alanda ön plana çıkartıp tanıtım çalışmalarını etkili bir şekilde yapıyorlar.
Kullanılmakta olan cam giydirme ürünleri ile beraber yüksek katlı binalarda var olan klasik ve kötü görüntü başarılı bir şekilde ortadan kaldırılıyor, bunun yerine çok daha estetik bir görünüm ortaya çıkartılabiliyor. Günümüzde gerek PVC gerekse folyo dijital baskılar kullanılarak yapılan bu işlemlerde kullanılacak olan yapışkan ise gerçekleştirilecek işlemlere göre farklılıkları gösterebiliyor. Kendi içinde ikiye ayrılan folyolar ise Removable ve Permanent olarak adlandırılıyor. Non-permanent yani Removable folyolar; yapıştırılacakları cam yüzeyden eğer istenirse daha sonrasında rahatlıkla sökülebiliyor ve bu işlemin yapılmasından sonra arkasından herhangi bir yapışkan iz kalmıyor. Permanent folyolar diğer çeşide oranla çok daha kuvvetli yapışkanlara sahip oluyor.
Temel olarak bu tarz folyolar cam giydirme işlemi için kullanılacağı zaman yerinden sökülmeyeceği düşünülerek çalışmalar yapılabilir. PVC materyalden üretilmekte olan dijital baskı folyoları hem düz hem de oluklu alanlara rahatlıkla uygulanabilmesinin yanı sıra kendi içinde de pek çok farklı kategoriye ayrılıyor. Cam giydirme çalışmaları sırasında tercih edilecek olan folyonun üst kısmındaki dijital baskı uygulamaları adına tercih edilecek malzemeler de yine yapışkan özellikli ve PVC oluyor. Bununla beraber laminasyon üretim çalışmaları sırasında güneş ile temas edecek dijital baskının etkili şekilde korunabilmesi adına UV koruyucu ürünler de kullanılıyor. Yapılacak olan bu işlem ile beraber güneş ışınlarının direkt olarak baskıya temas edip onun soldurulmasının başarılı şekilde önüne geçiyor.
One way vision ise cam giydirme konusunda en fazla hakkında araştırmalar yapılan konular arasında kendine yer buluyor. Delikli folyo çalışmasının yapılmasın ardından güneş ışığının etkisi ile beraber iç kısım görülmezken içeriden dışarısı rahatlıkla görülebiliyor. Bununla beraber akşamları içeriden ışık yandığında dahi iç kısım görülmüyorken dış kısım görülebiliyor. Yapılacak olan cam giydirme çalışmaları sırasında önemli olan şey yalnızca tasarım çalışmalarının eksiksiz olarak yapılması değildir. Çünkü tasarım doğru şekilde yapılmasına rağmen uygulamada yapılmakta olan hatalardan ötürü ne kadar istenmiş olursa olsun fark etmez arzu edilen görüntüler elde edilemiyor. Bunların olmasının engellenmesi adına ise mutlaka her bir detayın üzerinde durulmalı ve tüm adımların başarılı bir şekilde yerine getirilmesi sağlanmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital Baskı Duvar Kağıdı

Dijital Baskı Ankara

Kanvas Tablo İmalatı Ankara